TILLANDSIA – planta aeriana

FacebookPinterestShare

Plantele aeriene sau aerofite m-au fascinat dintotdeuna. Vreau sa cunosc mai multe pentru ca doresc sa vi le ofer aranjate sub marca AV FABRICAdeFLORI .

Tillandsia ionantha fuego

Tillandsia, planta aeriana care fascineaza prin forma si culoare . Si totusi …cum se hranesc ??? E simplu. Radacinile le folosesc pe post de membre de fixare . Nu au nevoie de pamant ca strat de hranire . Frunzele hranesc planta ! …aduna apa , nutrientii si savureaza umiditatea din aer.  

Tillandsia

Genul Tillandsia apartine Familiei Bromeliilor si este originara din sudul Americii de Nord si America de Sud. Se gasesc in zona padurilor tropicale , zone desertice sau zone inalte de peste 2000m.  

Cei mai importanti parametrii sunt: apa, lumina si circulatia aerului. 

tillandsia-araujei tillandsia-bergeri

LUMINA trebuie sa fie puternica, insa soare filtrat  ( din Aprilie pana in Octombrie). Trebuie evitata lumina directa, prea puternica a soarelui din timpul verii, pentru a nu se arde. Prefera soarele direct, mai bland, din perioada de iernare Noiembrie-Martie. 

APA trebuie sa fie din abundenta, insa  cum ? Tillandsia se uda de 1-2 ori pe saptamana prin scufundare in apa statura sau plata pentru 10-15 minute ; mai des in perioadele firbinti si mai rar intr-un mediu mai racoros, umed .  Se recomanda pulverizarea cu apa , intre udari, mai ales in perioadele fierbinti pentru a creste umiditatea in jurul plantei. Este important ca planta sa nu stea in apa.  Se asteapa uscarea plantei 2-3 ore , apoi se reutilizeaza. 

tillandsia-inca gold tillandsia-stricta

CIRCULATIA AERULUI este importanta mai ales dupa udari, pentru a ne asigura ca planta se usuca . Nu mentineti planta uda sau in umezela. 

TEMPERATURA acceptata este intre 10-30 grade Celsius. 

INGRASAMANT de tipul 17-8-22 pentru Bromelii , de doua ori pe luna. Este necesar pentru inflorire si reproducere ! 

tillandsia-tenuifolia blue tillsandia- bergeri-giant

Acum ca ne-am facut temele, sa cautam aceste minuni… Pe curand!

 LINK + LINK