SEDUM RUBROTINCTUM

FacebookPinterestShare
Sedum Rubrotinctum este o planta foarte draga noua si o folosim destul de des in aranjamentele noaste din doua motive principale: este destul de rezistenta la seceta si isi schimba culoarea din verde in rosu, in functie de intensitatea luminii este intensa.
sedum rubrotinctum av-fabrica-de-flori.com _1 sedum rubrotinctum av-fabrica-de-flori.com _2
Familia : Crassulaceae/ Genul : Sedum / Specia : Rubrotinctum S.Rubrotinctum denumita „planta bob de fasole” sau :cactusul banana” este originara din Mexic.

 sedum rubrotinctum SEDUM RUBROTINCTUM

S.Rubrotinctum este o planta suculenta si are nevoie sa fie neglijata . Accepta bine soarele direct .
Este o planta care creste ca o tufa (inaltimea 15-30 cm) si se intinde pe sol . Sedum Rubrotinctum necesită un amestec de sol nisipos sau mix cactus .

Sedum rubrotinctum (Jelly Bean Plant, Pork and Beans, Christmas Cheer) Sedum rubrotinctum 'Aurora' SEDUM RUBROTINCTUM3

Udarea se face regulat, primavara si vara, 1x/ 10-14 zile, functie de locul in care se gaseste. Nu permiteți recipientul să stea într- un bazin de apă . Lăsați solul să se usuce complet intre udari .
Fertilizare: îngrășământ 2-7-7 , un amestec special de substante nutritive minime formulate în special pentru plante de deșert . Urmați instrucțiunile de pe ambalaj .

briose suculente  (1) ghetele lui mos nicolae (2) sedum rubrotinctum (1)

Iernarea: mutați Rubrotinctum  la o locație mai racoroasa si umbroasa din noiembrie până în martie, dacă acesta este in ghivece .
Plantele produc flori galbene la sfarsitul iernii sau la începutul primăverii .

MARTURIE DE NUNTA AV FABRICADEFLORI sedum, echeveria

ATENTIE !  Parti ale plantei sunt otravitoare daca sunt ingerate . Inmultire : Frunzele se rup destul de ușor . Puneți capetele rupte ale boabelor în sol . Ele vor da rădăcină in 5-6 zile .

Articol publicat si pe siteul:  www.povesteacasei.ro.