SANSEVIERIA

FacebookPinterestShare
Sansevieria este o planta extrem de rezistenta . Eu folosesc in aranjamentele mele Sansevieria Trifasciata, cunoscuta si ca „Limba Soacrei” . 
Aranjament #192
Aranjament #192
ORIGINE: Africa tropicala
Sansevieria este o planta suculenta decorativa avand frunzele de culoare verde-inchis, cu dungi si desene galbui. La atingere, simti ca frunza este carnoasa si are un finisaj usor lucios.
LUMINA – prefera atat lumina puternica a soarelui, insa NU soarele direct, cat si semi-umbra. 
SOL – ii trebuie un pamant  bine drenat ;  recomandat pamantul pentru plante verzi . 
Aranjament  #170
Aranjament #170
UDARE – fiind planta suculenta, udarea se face in medie la 10-14 zile  si este recomandat sa NU turnati apa in centrul frunzelor, al tufei, deoarece zona respectiva pastreaza umezeala si putrezeste.
Verificati umezela pamantului, infigand degetul in pamant. Daca la adancimea unei unghii nu este uscat, atunci nu udati ! Accepta f bine seceta. 
INMULTIRE – se inmulteste in orice perioada a anului ; recomandat este primavara, dupa perioada de iernat. 
Aranjamentul  #52
Aranjamentul #52
 STIATI CA …
este poreclita si planta-sarpe. Sansevieria trifasciata este una dintre cele mai eficiente plante in filtrarea formadelhidei, substanta toxica ce se poate regasi in produse de curatat, hartie igienica, servetele si alte produse de igiena personala.
Specialistii recomanda pastrarea plantei Sansevieria trifasciata in baie, unde va creste excelent in conditiile unei lumini reduse si a unei umiditati crescute in aer.