DRACENA

FacebookPinterestShare
O planta care nu trebuie sa va lipseasca din casa, mai ales acum cand va sunt oferite de AV Fabrica de Flori, intr-o forma unica.  DRACAENA MARGINATA, ca despre ea vorbesc acum, este o planta tropicala.
Este tipul de Dracaena avand frunzele cu marginea rosie, specia cea mai toleranta vis-a-vis de temperatura si umiditate. Acesta este probabil motivul pentru care este cea mai prezenta specie in interior.Dracena
LUMINA : prefera lumina moderata, semi-umbra, EXCLUS soare direct
SOL: pamant pentru pl. verzi, bine drenabil
APA: 1x/saptamana ; udarea excesiva va  provoca ingalbenirea frunzelor. Asteapta ca solul sa se usuce complet  inainte de a aplica urmatoarea udare.
INTRETINERE: Pentru cresterea umiditatii, in camerele cu aer uscat, pulverizati frunzele zilnic si puneti ghiveciul pe un strat de pietricele umede. Evitati sa asezati planta in zone cu curenti de aer. Daca este posibil, asigura-i plantei o temperatura constanta de 22  – 25 de grade Celsius. 
dracena
FERTILIZRE: 1x / 2 saptamani in timpul cresterii folosind ingrasamant  special pentru plantele cu Frunze. In perioada de repaus (octombrie – februarie) ,  cantitatea se reduce la jumatate.
INMULTIRE: se face prin butasi e taie 10 centimetri din varful tulpinii.

dracena reflexa

Vasul AV Fabrica de Flori este suficient de mare asa ca NU schimbati ghiveciul atunci cand radacinile ies din el pentru ca plantei ii place sa se simta inghesuita.
Dracaena are proprietati absorbante si depoluante, neutralizad  mirosurile. Elibereaza mai mult oxigen decat absoarbe, astfel incat puteti sa o asezati, linistit, in camera dvs.
Aranjament #176
Aranjament #176