CACTUSI -ingrijire

FacebookPinterestShare
Sigur ca ne plac formele lor ciudate. Sigur ca ii adoram pentru ca nu ne rapesc timp cu intretinerea lor.
Insa cum ingrijim cactusii ?
Aranjamentul #210
Aranjamentul #210
Mexicanul nostru adora sa fie neglijat. Putina apa, soare mult si caldura din plin. 
Din Martie pana in Octombrie, adica in perioada de crestere au nevoie de apa 1x/14 zile, lumina puternica si chiar soare direct.
Treburile devin si mai simple in perioada de repaus (Octombrie-Martie) pentru ca trebuie sa le asigurăm DOAR un loc mai răcoros (media 10°C) si ii udam maxim 1x/luna.
ATENTIE la felul in care ii iernati pentru ca si aici este o diferenta. ( detalii aici ). 
Aranjamentul #149
Aranjamentul #149
Iarna vom avea grijă să nu fie deasupra caloriferelor din cauza caldurii si a aerului uscat, condiţii în care plantele pierd apa din corpul lor, iar daca nu au lumina suficienta se ingalbenesc. Semne externe de boala ! 
Vara putem sa le aşezăm în afara geamului, în aer liber , unde se vor simţi bine, dar le vom asigura o protecţie împotriva ploilor şi a grindinii prin montarea unui acoperiş din folie. Dacă avem posibilitatea să le cultivăm în seră este foarte bine, mai ales dacă avem posibilitatea de a o încăzi iarna. Aici putem crea toate condiţiil necesare unei bune dezvoltări.
Pamantul in care plantezi cactusii este un amestec din doua parti pamant si o parte nisip (nisip cu granulatie mare). Ghiveciul pe care il folosesti sa fie mic, nu mult mai mare decat planta in sine.
Cactusii de forma rotunda adora apa pe trunchi, ca si cum ar fi spalati.
Florile de cactus nu tin mult . Din experienta mea cu  Gymnocalycium , floarea de cactus a durat 3-4 zile . Asteptati sa se usuce, apoi o puteti indeparta. 
Aranjamentul #94
Aranjamentul #94
RECOMANDAREChiar daca ai udat un cactus in exces si i-a putrezit radacina taie partea din tulpina care este inca intacta si aseaz-o in pamant pentru cactusi  si va face din nou radadina.
Daunatorii cactusilor :  paianjenul rosu , paduchele de scut, paduchele ceros, care ataca radacina, si paduchele lanos (2-8 mm), care se gaseste pe tepi si lasa asa numita „roua de miere” (substanta dulce care duce uneori la aparitia mucegaiului). Pentru a scapa de daunatori poti folosi acaricide ca: Nisorun , Mitac, Apollo sau Actellic.
Daunatorii nu suporta razele solare. Asa ca daca pastrezi cactusii afara in timpul verii, acestia o sa fie mai protejati decat cei crescuti in interiorul casei.
 Aerul cald, uscat si inchis favorizeaza inmultirea si extinderea daunatorilor. Este recomandat sa aerisesti cat mai des incaperile unde tii plantele.
Aranjamentul  #88
Aranjamentul #88
Cum mutam cactusii: vasul nou trebuie sa fie bine curatat ; folositi pamant special pentru cactusi si plante suculente.  Cand faci mutarea dintr-un ghiveci in altul verifica si radacinile plantei. Daca sunt afectate este mai bine sa le tai. In scurt timp acestea vor creste la loc mai puternice si mai rezistente.
Aranjamente AV Fabrica de Flori cu cactusi :
#83-vas de sticla
Aranjamentul #83
#108
Aranjamentul #108
Aranjament #112
Aranjament #112
#113
Aranjamentul #113
#118
Aranjament #118
Aranjamentul #185
Aranjamentul #185
Aranjamentul #186
Aranjamentul #186
Aranjamentul #169
Aranjamentul #169