KALANCHOE BLOSSFELDIANA

FacebookPinterestShare
KALANCHOE BLOSSFELDIANA, rostit „calanșoe”, este o planta suculenta deosebit de interesanta , semirezistenta, care ne rasfata simturile prin culorile si prin frunzisul ei bogat si carnos.
ORIGINE: Madagascar
Planta suculenta are o usurinta de adaptare atat afara, pe balcon cat si inauntrul casei.
Conditiile optime pentru dezvoltare, sunt un sol bine drenat si multa lumina pentru a se dezvolta.
LUMINA: amplasare in loc cu multa lumina, nu soare direct. Soarele de primavara timpurie si de toamna  este suportat bine .
SOL: bine drenat, recomandat pamant pentru pl. cu flori combinat cu nisip 
Temperatura ideala in care se dezvolta si infloreste variaza intre 12-30C.
Planta adora sa stea singura, intr-un ghiveci mic. Este o planta ideala pentru un aranjament focal, care sa capteze intreaga atentie .
Florile sunt de diferite culori: roz, rosu, portocaliu, alb sau galben.
Aranjamentele  #39
Cand florile incep sa se usuce, taiati-le si lasati planta sa se odihneasca;de asemenea, dupa ce rupeti florile este bine sa reduceti udarea, planta intrand in perioada de repaus  si are nevoie numai de putina apa. In curand vor aparea noi boboci si planta va inflori din nou.
APA: udare 1x/saptamana, reudati numai cand pam. este bine uscat.
Atentie la excesul de apa care produce putrezirea frunzelor si a radacinilor (in schimb, lipsa apei este mai bine tolerata). Pe cat posibil, apa trebuie sa fie la temperatura camerei .
La fiecare patru saptamani, adaugati ingrasamant lichid.
Va recomand sa cumparati plante cu cel mult jumatate din boboci deschisi si verificati daca are daunatori (afide, cosenile, purici de plante, nematode).